ΝΕΑ

Το τιμόνι του μέλλοντος

Μία προηγμένη τεχνολογία η οποία είναι πολύ πιθανό να μας απασχολήσει στο μέλλον θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ η Jaguar Land Rover.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στο φεστιβάλ τεχνολογίας Tech Fest, που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, το τιμόνι του μέλλοντος, το οποίο θα ονομάζεται Sayer και θα μπορεί να εκτελεί πλήθος εργασιών που θα του ζητά ο ιδιοκτήτης του.

Το τιμόνι αυτό θα είναι το πρώτο τιμόνι τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα ενεργοποιείται με τη φωνή και θα μπορεί να δώσει τη λύση στον τομέα των μετακινήσεων, χωρίς απαραίτητα ο ιδιοκτήτης του Sayer να έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο.

Φανταστείτε ένα πλήθος αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με το ίδιο σύστημα που θα έχει το τιμόνι και θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του τιμονιού να καλεί όποτε και όποιο αμάξι θέλει για να πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις του, από όπου και αν βρίσκεται απλά και μόνο με μια φωνητική εντολή.


Το Sayer οφείλει το όνομά του σε έναν από τους σημαντικότερους σχεδιαστές του παρελθόντος της Jaguar, τον Malcolm Sayer, ο οποίος εργάστηκε για τη βρετανική μάρκα από το 1951 έως το 1970.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το τιμόνι θα παρουσιαστεί μέσω του concept της εταιρείας Jaguar FUTURE-TYPE που διερευνά την κινητικότητα πέρα από το μακρινό 2040.

Πηγή: autotriti.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top