ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ηλεκτρικό Honda Urban

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του έκανε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το concept ενός ηλεκτρικού οχήματος της Honda με την ονομασία Urban.

Το συγκεκριμένο concept είναι «χτισμένο» σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα και καθορίζει την κατεύθυνση για την τεχνολογία και το σχεδιασμό που θα εμφανίσει σε ένα μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εξωτερική σχεδίαση του Urban συνδυάζει την απλή σχεδίαση με την προηγμένη τεχνολογία και εμφανίζει ένα μικρό αυτοκίνητο με σπορ χαρακτηριστικά. Το έμβλημα της Honda που έχει πάρει τη θέση του στο μέσω της στενής γρίλιας φωτίζεται, ενώ οι στρογγυλοί προβολείς μας θυμίζουν κάτι από αυτοκίνητα παλαιότερων δεκαετιών.

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο εσωτερικός σχεδιασμός. Όπως μπορούμε να δούμε η ορατότητα από τη θέση του οδηγού χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από καλή χάρη στις λεπτές κολόνες Α αλλά και λόγω του πολύ μεγάλο παρμπρίζ.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η πολύ μακριά οθόνη που υπάρχει στο ξύλινο ταμπλό, η οποία κατέχει τη θέση του πίνακα οργάνων, παρουσιάζοντας επιπλέον μια σειρά πληροφοριών που αφορούν το αυτοκίνητο όπως η στάθμη της μπαταρίας, ενώ στο εσωτερικό των θυρών έχουν ενσωματωθεί και εκεί μικρότερες οθόνες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει τους πλαϊνούς καθρέφτες λειτουργώντας με τη βοήθεια ψηφιακών καμερών.


Πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος των μπαταριών δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο το Urban θα περιλαμβάνει μια μπαταρία υψηλής πυκνότητας, με την θύρα φόρτισης να βρίσκεται στο καπό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Honda Takahiro Hachigo μια έκδοση παραγωγής του Urban θα έρθει στην Ευρώπη το 2019.

Πηγή: autotriti.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top