ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το όνομα αυτής Lotus Evora GT430

Την πιο ισχυρή Lotus που κατασκευάστηκε ποτέ παρουσίασε και επίσημα η εταιρεία. Ο λόγος για την Evora GT430.

Ακολουθώντας τα παραδείγματα των προηγούμενων μοντέλων της, η Lotus παρουσίασε και επίσημα τη νέα Evora GT430, μετά τις εικόνες teaser, οι οποίες είχαν κάνει την εμφάνιση τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα συνδυασμό κομψότητας και δύναμης κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό κοιτώντας τον εξωτερικό σχεδιασμό. H GT430, η οποία ζυγίζει 1.258 κιλά, όντας ελαφρύτερη κατά 26 κιλά από την Evora Sport 410, φέρει μοναδικά σχεδιασμένο εμπρόσθιο αλλά και οπίσθιο προφυλακτήρα, με το αμάξωμα να είναι ενισχυμένο σε όλο του το μήκος με ανθρακονήματα.

Στο κάτω μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα έχουν σχεδιαστεί μεγάλες οπές, οι οποίες είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθούν την αεροδυναμική του νέου μοντέλου, ενώ το ίδιο μοτίβο βλέπουμε και στις δύο άκρες του πίσω προφυλακτήρα. Από κει και πέρα αναφερόμενοι στο πίσω μέρος, τα βλέμματα τραβά η μεγάλη αεροτομή, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η απόληξη του συστήματος εξάτμισης βρίσκεται στη μέση, έχοντας στο πλάι της αεροδυναμικούς διαχύτες. Τέλος σε ότι αφορά τους τροχούς να σημειώσουμε πως οι μπροστινοί είναι 19 ιντσών ενώ οι πίσω 20.

Στο εσωτερικό τα ανθρακονήματα κάνουν και εκεί την εμφάνισή τους. Όπως μπορούμε να δούμε τα αγωνιστικά καθίσματα είναι ενισχυμένα από ίνες άνθρακα στο πίσω και το πλαϊνό μέρος, ενώ υιοθετείται η διχρωμία με δύο κόκκινες ή λευκές γραμμές να περνούν πάνω από το μαύρο δέρμα alcantara, το οποίο μπορεί να βρει κανείς επιπλέον στο τιμόνι, στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα. Τέλος να σημειώσουμε πως η νέα Lotus διαθέτει σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο συνδυάζεται με οθόνη αφής, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την κάμερα που βρίσκεται στο πίσω αριστερά μέρος του αυτοκινήτου, η οποία συμβάλει στην καλύτερη ορατότητα του οδηγού.


Για το τέλος αφήσαμε τα μηχανικά σύνολα, εκεί όπου η νέα Evora GT430 εξοπλίζεται με ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 436 άλογα και ροπή 440Nm κάτι που του επιτρέπει να πιάνει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα τα 305 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας μόνο 60 μονάδες θα κατασκευαστούν και θα διατεθούν προς πώληση, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να κάνουν από τώρα τις παραγγελίες τους.

Πηγή: autotriti.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top